åbent kontorlandskab

Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Folkekøkken

Folkekøkken & debataften om arbejdsliv

16.03.23
Alle er velkomne, når vi hver torsdag fra 12. januar til 27. april inviterer indenfor til Folkekøkken med hyggeligt samvær og efterfølgende underholdning i form af lokal musik, dans, quiz og meget mere.

Dørene til Folkekøkken åbner klokken 17, og maden serveres klokken 18. Du kan ikke bestille madbillet på forhånd, men kan købe i baren, når du møder op.

Maden leveres af vores faste kok, som altid disker op med en lækker kødret og et vegetarisk alternativ. Efter spisning er der underholdning, som starter klokken 19. 

  • Pris for hovedret: 75 kr.
  • Pris for dessert: 15 kr.

En aften i arbejdslivslaboratoriet 

Denne aften udforsker vi vores arbejdsliv og hvad det gør ved os. Vi reflekterer over spørgsmål som disse:

  • Hvorfor arbejder vi?
  • For hvis skyld arbejder vi?
  • Er vores arbejde en kilde til glæde i vores liv eller dræner det os for kræfter?
  • Hvis vi helt frit kunne vælge, ville vi så arbejde og hvilken slags arbejde ville vi lave?

Til at kickstarte debatten får vi besøg af Morten Lerstrup Hylleberg og Nikolaj Kure, som har forsøgt at besvare spørgsmålene på hver deres måde.

Aftenen starter med korte indlæg af Morten og Nikolaj, hvorefter vi i mindre grupper taler om vores personlige erfaringer med vores arbejde holdt op imod inspirationen fra Morten og Nikolaj. Vi slutter af med debat i plenum, hvor man kan byde ind, hvis man har lyst.

 

Nikolaj Kure har en ph.d. i organisatorisk forandring og har arbejdet videnskabeligt med arbejdssociologi og det nye arbejdsliv i 20 år på Aarhus Universitet. Han har boet, studeret og arbejdet på DCU i Dublin, University of Essex og San Diego State University.


Morten Lerstrup Hylleberg er uddannet landmand og politibetjent og har bygget eget halmhus i Odsherred. Han har bidraget meget til at vende afvikling til udvikling af sin lille landsby Egebjerg, hvor utallige initiativer er gennemført til glæde for fællesskabet. Morten laver rundvisninger og foredrag om alternativt byggeri & livsstil, landsbyudvikling mm.

Menu:
Kødret: Hakkebøffer med bløde løg, hvide kartofler, god sovs og agurkesalat.
Vegetarret: Spinattærte med hjemmelavet tzatziki, brød og smør.