Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag

Den personlige historie - foredrag af billedkunstner Rasmus Julius

17.08.22
Foredraget ”Den personlige historie”  fortalt af billedkunstner Rasmus Julius.

Med foredraget ”Den personlige historie” fortæller Rasmus, hvordan han pludselig fik hul på en historie, som skulle komme til at hive den ”hvilende” sorg frem fra hans underbevidsthed. Og om hvordan han bearbejdede den visuelt i tegneserieform. Det er fortællingen om et menneske, der pludselig konfronteres med det fortrængte, og ikke kan andet end at følge den indgang hans kreative streg giver ham til hans indre følelser.

”Det hele startede under Corona nedlukningen i 2020 med en “tegneseriemaraton” arrangeret af Hjørring Bibliotek, hvor vi skulle tegne 8 sider på 8 timer. Jeg sad pludselig med en 8 siders personlig tegneserie som bare ramte noget dybt i mig. Det var en sindsåbner - jeg fik visuelt fortalt hvordan jeg havde det, hvert år på min afdødes søns fødselsdag. Jeg fandt hermed formlen og mærkede hvordan jeg på en god måde kunne bearbejde min sorg”, fortæller Rasmus Julius - og fortsætter: ”Der er nu gået 2 år, hvor jeg har været ude på en stor og lang personlig rejse, og i dag står med en tegneserie på ca. 170-180 sider som ”bare” skal rentegnes”.

At tegne med Buster Dén rejse fortæller Rasmus om ved foredraget. Han fortæller om den kreative og kunstneriske proces, men også om de tabuer han har mødt omkring sorg og dét at miste. Han spørger: ”Hvor er min gud henne, når sådan noget sker”, men ikke mindst viser han hvor smuk verden også kan være, når man åbner øjnene og ”slutter fred”.

Som nævnt er tegneserien endnu ikke færdigtegnet, men det er netop arbejdsprocessen som er det interessante i foredraget om, hvordan han kunstnerisk og visuelt har arbejdet med sorgen.

Rasmus Julius er 52 år gammel, bosiddende i Kolding og arbejder som kunstner og tegneserietegner. Den 3. december 2012 mistede Rasmus sin far til kræft og præcis 1 måned efter mistede han sin 5 dage gamle søn, Buster.

Rasmus er autodidakt- og tegneserietegner. Han er skaberen af tegneserierne ”Ø-kuller” og ”På Dybt Vand”. Han er også tegneren på serien ”Stride Strømme” som kan ses i Herning Folkeblad, Basserne og Ude og Hjemme.  Desuden arbejder han som underviser og deltager i diverse udstillinger med sine malerier og tegninger. Se mere www.rasmusjulius.dk

Foredraget udspringer af udstillingen "Glæden ved at tegne” af TEIKN. Udstillingen kan ses i PAKHUSgalleriet, hvor han er medudstiller fra den 13. august til 3. september.