Bogen "Til stregen" om bladtegnere i DK af Claus Seidel

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag

"Til Stregen" udgivet af tegner Claus Seidel

25.08.21
Tegner Claus Seidel fortæller om hans nylig udgivne storværk ”Til Stregen” om bladtegnerne i DK gennem 125 år.

” Til Stregen” - et kæmpeværk i 3 bind

Bladtegningen i Danmark er nu belyst og beskrevet i et kæmpeværk af bladtegneren Claus Seidel: TIL STREGEN hedder værket og er udsendt af Gads forlag. 
Afdøde direktør for Det Kongelige Bibliotek Erland Kolding Nielsen opfordrede Claus Seidel til at skrive bogen, så skulle han nok skaffe midlerne til den. Som sagt så gjort. Opfordringen kom i 2007 og nu i 2020 er bogen eller værket udgivet.

Tegninge fra aviser gennem 125 år

Hvis man holder af streger, satire, det gode grin og klukken – og tegnernes syn på Danmark og verdenshistorien set gennem skarphed, vid, humor og et gran salt, så er det en uundværlig bog af bakse med, bladre og læse i. Den er stor som et ondt år. Et trebindsværk fyldt med tegninger af alle slags og tegnere til alle tider. Fra alle aviser indenfor et spand af godt 125 års tegninger. Første bind er på 480 sider, andet bind ligeså og tredje bind på 136 sider, hvor Foreningen danske bladtegnere, Museet for bladtegning og medlemmerne af Danske bladtegnere præsenteres. Derudover en litteraturliste og blade og navneregister.

Tegner Claus Seidel

har arbejdet som tegner på mange dagblade. Er tildelt flere priser og udmærkelser. Repræsenteret på: Teatermuseet, Lincoln-Museet i New York, Brecht-Weigel-museet i Berlin, Folketinget, Kongehuset og Museet for Dansk Bladtegning. Udstillet over det meste af verden.
 

Om arrangementer og COVID-19:

Du kan følge dig helt tryg, når du deltager i BOKs arrangementer. Vi overholder alle retningslinjer for afstand, værnemidler og afspritning og tjekker coronapas i døren. Husk derfor mundbind eller visir samt gyldigt coronapas, når du kommer til et arrangement.