Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Fri entré
Target
For alle
Litteratursalon

Litteratursalon: Jorden rundt - Vestafrika

25.09.19
Kom til litteratursalon om litteratur fra Vestafrika og et udviklingsprojekt i Burkina Faso.

Else Trærup, der har arbejdet med udviklingsbistand i over 30 år, vil i et kort foredrag fortælle om udviklingsprojektet og foreningn Kologh Naba; dens medlemmer, glæder og sorger, og hun vil vise billeder fra stedet. 
Bibliotekar Anette Rasmussen og kulturformidler Silke Weitling vil desuden præsentere vestafrikansk litteratur. 

Om Else Trærup
Else Trærup har arbejdet med udviklingsbistand i over 30 år. De seneste 15 år har hun ledet sit eget udviklingsprojekt i Burkina Faso og har opholdt sig i landet 4-5 måneder hvert år. Foreningen Kologh Naba, hvilket betyder ”Nær ved høvdingen” blev grundlagt i 2003, med det formål at forbedre medlemmernes livsvilkår. I foreningen arbejder ca. 60 medlemmer, kvinder og mænd, muslimer og kristne. De arbejder med syning, vævning, sæbefremstilling, køkken og restaurantdrift, havebrug, murerarbejde og solenergi til belysning på skoler. 
I 2018 har Else Trærup udgivet bogen ”Nær ved høvdingen” om sit projekt. Bogen handler om livet på Kologh Naba fra stiftelsen og frem til 2018, om de glæder og også frustrationer, der har været ved opbygningen af foreningen. De sidste år har det været et erklæret mål at gøre foreningen uafhængig af donationer fra Europa. Der er stadig et stykke vej at gå, og en støtteforening i Danmark hjælper med budgetter og regnskaber.
Else Trærup er bosiddende i Odsherred.