Salt og håndflader

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Livestream

Livestream: Vores cellers saltbalance

23.11.21
Foredrag v. Lektor i molekylærbiologi Hanne Poulsen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik – Neurobiologi, Aarhus Universitet.

Billetsalget åbner fire uger før foredragets start.

Vores celler er helt afhængige af salt. I cellernes membraner sidder en lillebitte nanomaskine – kaldet natrium-kalium-pumpen – som omhyggeligt sorterer forskellige saltioner. De seneste års forskning har vist at fejl i pumpen medfører sjældne sygdomme.

Om offentlige foredrag fra Aarhus Universitet

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier, skoler, spisesteder mv. i en lang række byer i Danmark og udlandet.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via sms eller tweet.

Covid-19 retningslinjer for arrangementer i kulturhusene:
Du skal, da BOKs kulturhuse går ind under regeringens retningslinjer for indendørs serveringssteder, vise coronapas til arrangementer i Pakhuset og Aksen. Husk derfor at medbringe et gyldigt coronapas, som du kan vise i døren.