Maleri af Johannes Britze - Rørvig mølle

Om dette arrangement

Tid
10:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Rørvigmaleren Johannes Britze - udstilling

11.09.21
I Pakhusgalleriet fra den 11. september til 2. oktober 2021.  Udstillingen er kurateret af Torben Arendal og Simon Christiansen. Odsherred Frimærkeklub deltager med frimærker, udformet af Johannes Britze.  Fri entré

Maleren Johannes Britze (1895-1960) var en fremtrædende kunstmaler, kongelig våbenmaler, grafiker, frimærke- og exlibris-kunstner, der tilbragte somrene i Rørvig og som malede ethvert tænkeligt motiv i Rørvig Sogn, og resten af det nordlige Odsherred.

Britze var en maler, der var klassisk uddannet på Kunstakademiet og Charlottenborgudstiller. Han malede fremragende, som det kunne forventes, men med tiden kom det farverige og abstrakte i naturen til at spille en væsentlig rolle i hans skildringer.

Han udformede frimærker og over 300 exlibris. Han fungerede endvidere i en årrække som kongelig våbenmaler. 
Britze har graveret alle danske frimærker i perioden 1933 til 1945 . I denne periode har han også graveret for Island, Grønland og Sverige. Han deltog desuden i konkurrencer med oplæg til udgivelser, hvoraf nogle blev vundet og realiseret. 

Sammen med Britzes billeder vil der være eksempler på Britzes exlibris og en afdeling, hvor Odsherred Frimærkeklub viser Johannes Britzes frimærker.
Frimærkehistorikeren Bruno Nørdam holder lørdag den 18. september 2021, klokken 14.00, foredrag om frimærkekunstneren Johannes Britze.
Udstillingen er kurateret af Torben Arendal og Simon Christiansen, og Odsherred Frimærkeklub deltager med frimærker, udformet af Johannes Britze. 

Pakhusgalleriet, Vesterbro Torv 4, 4500 Nykøbing Sj. Åbent: mandag-torsdag 12-16, fredag kl. 11-15 og lørdag kl. 10-13. Sidste lørdag i udstillingen kl 10-15.

Bruno Nørdams bog om Johannes Britze vil være til salg ved udstillingen.