Film - Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Du kan se filmene på en PC, MAC, Ipad og Iphone.

Filmen kan sættes på pause, frem- og tilbagespoles og kan ses et ubegrænset antal gange i låneperioden som er 24 timer. Når låneperioden er afsluttet skal man ikke foretage sig yderligere.

Hvem kan se med?
Du kan streame op til 4 film pr. måned (fra den 1. i måneden og måneden ud, kan der lånes 4 film) hjemme hos dig selv, hvis du er borger i Odsherred og tilmeldt som låner på biblioteket. Lånetiden er 24 timer.

Du kan se filmene på en PC, MAC, Ipad og Iphone.

Gå til Filmstriben.dk (adgang hjemmefra)

Hent app'en: Filmstriben Nest i App Store.
Du skal starte en film på Filmstriben fra selve app'en og ikke fra en browser på din enhed. Hvis du forsøger at logge ind via en browser vil browseren lukke.

Android tablet og telefon
Du kan nu igen se film fra Filmstriben på en nyere Android tablet eller telefon, med et nyere styresystem. På Android enheder skal du anvende Chrome browser og du kan starte filmen direkte fra browserenVi kan ikke garantere at Filmstriben virker på alle Android enheder.
OBS: Der kommer en app til Android senere på året.

Læs mere om adgang og teknik her.

Filmcentralen/
Det Danske Filminstitut har åbnet Filmcentralen/For alle, som er en ny streaming-tjeneste udelukkende for kort- dokumentarfilm.  På filmcentralen.dk kan man se ca. 300 film uden begrænsninger og uden abonnement eller password. Kan filmen ikke ses direkte på sitet, leder Filmcentralen brugeren videre til kommercielle tjenester eller til Filmstriben. Filmstriben fortsætter som bibliotekernes kilde til visning af DFI’s kort- og dokumentarfilm.

Samspillet mellem Filmcentralen og Filmstriben
Filmcentralen/For alle henvender sig til private brugere. Der er lige nu en sammenfaldende mængde på ca. 180 film, som både er frit tilgængelige på Filmcentralen/For alle og tilgængelige på Filmstriben fjernadgang (’I lænestolen’).
Af hensyn til bibliotekernes formidling – og for de brugere der allerede har lært filmene at kende via Filmstriben, vil man også fremover kunne finde filmene her. Men afspilningen vil foregå vederlagsfrit via et link til Filmcentralen indsat i grænsefladen, og ikke direkte på Filmstriben ’I lænestolen’ som før. Denne løsning på Filmstriben er ikke etableret endnu, men bliver det snarest muligt