Leksika og artikler

Biblioteket har tegnet abonnement på flere databaser, således at de frit kan anvendes af bibliotekets brugere. På listen har vi ligeledes tilføjet en række anbefalelsesværdige netsider indenfor flere områder, som du har adgang til fra hvilken som helst computer med internetadgang. Baserne indeholder artikler fra aviser og tidsskrifter, leksika og opslagsværker. Der er tale om kvalitetsinformation, d.v.s. artikler, e-bøger og opslagsværker redigeret og udarbejdet af fagfolk.

Digital Artikelservice
Digital artikelservice
Tjenesten er en integreret del af bibliotek.dk, hvor man bestiller artiklerne og modtager efterfølgende en elektronisk kopi direkte på mail.  Du kan finde artikler fra omkring 40.000 tidsskrifter!
Adgang via bibliotek.dk:
Du skal være borger i Odsherred Kommune, registreret som bruger på biblioteket og på bibliotek.dk
 
Faktalink
Faktalink
Faktalink er en samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere.
Faktalink
infomedia
Infomedia
InfoMedia er Danmarks største online informationssystem og indeholder knap 20 millioner artikler fra danske aviser(både landsdækkende og lokale), tidsskrifter og hjemmesider.
Infomedia - kun adgang fra biblioteket
Library Press Display
Press Reader  ​
1700 aviser fra 92 lande over hele verden. Aviserne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer fra den trykte avis er tilgængelige. Ca 90 dages arkiv.
Link til Press Reader - hjemmefra
Link til Press Reader - fra biblioteket
Britannica
Britannica
Databasen omfatter hele bogudgaven af encyclopædia Britannica samt flere andre af Britannicas opslagsværker. Indeholder alle artikler fra det store leksikon suppleret med bl.a. lyd- og videoklip. Indeholder også landefakta, statistik, citater m.m
Link til Britannica - hjemmefra
Link til Britannica - fra biblioteket
Den Store Danske
Den Store Danske
Artiklerne fra 20-bindsværket Den Store Danske Encyklopædi er grundlaget for dette gratis online leksikon. Brugerne kan supplere artiklerne og skrive nye artikler, som godkendes af eksperter.
Link til Den Store Danske
Leksikon for det 21. århundrede
Leksikon for det 21. århundrede
Dansk leksikon med alternative bud og fortolkninger på begreber der behandles.
Ud over almindelige leksikonopslag tilgodeses bl.a. græsrodsbevægelsernes historie. Fritekstsøgning.
Link til Leksikon for det 21. århundrede
Wikipedia
Wikipedia
Opbygget efter princippet om Open Source. Alle kan skrive nye artikler ind i leksikonnet, der således hele tiden er under udvikling.
Findes på mange sprog, bl.a. dansk. Også her kan alle oprette nye artikler.
Link til Wikipedia
Ordbog over det danske sprog
Ordbog over det danske sprog
Ordbogen beskriver det danske sprog fra 1700-tallet til ca. 1950 og bruges i dag som en betydningsordbog. Mange litterære citater.
Link til ODS
Retskrivningsordbogen
Retskrivningsordbogen
Elektronisk udgave af Dansk Sprognævns kendte retskrivningsordbog.
Link til Retskrivningsordbogen
Sproget
Sproget
Hjemmeside for dansk sprog skabt af Dansk Sprognævn og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Råd og regler, sprogtemaer, aktuel debat, leg og lær med sproget, ugens ord og meget mere
Link til Sproget