Forfatterfokus: Anne-Marie Donslund

Af Anna
11.03.20
Anne-Marie Donslund skriver bøger til børn og unge. Hendes realistiske og humoristiske bøger skildrer ungdomslivets mange facetter – fra det vidunderlige til det problematiske.

Donslund henter ofte inspiration fra virkeligheden til sine romaner, der foregår i et realistisk hverdagsmiljø, hvor børn og unge lever i moderne familier, som ofte er splittede på grund af skilsmisse, eller hvor børnene har mistet deres mor eller far. Donslund bruger både virkeligheden som inspiration for personer og for steder – således foregår fx bogen ”Hjerte på græs” i Vallekilde, hvor forfatteren også selv bor.
Serierne ”Den magiske bog” og ”Ærtehalm” foregår også i et hverdagsunivers, men adskiller sig ved at have magi som en vigtig ingrediens i handlingen.

Anne-Marie Donslund har en utrolig fin sans for hvad unge interesserer sig for, og rammer plet med sine beskrivelser af unges liv.

Anne-Marie Donslund er cand.mag. i idéhistorie og æstetik & kultur fra Aarhus Universitet og er nu børne- og ungekulturkonsulent i Odsherred Kommune og leder af Forfatterskolen for Unge på Midt- og Vestsjælland.

Hver måned sætter vi fokus på en ny forfatter, som vi formidler via vores ”Forfatterskab”. Forfatterskabet indeholder objekter der har relation til den pågældende forfatter, og er sjovt for børn at gå på opdagelse i og man må gerne ”kigge med fingrene”. Find forfatterskabet på Nykøbing Børnebibliotek.

 

Kilde: Forfatterweb

Materialer