Golix – din online genvej til e-børnebøger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
12.11.19
Vi har gjort det nemt at finde e-bøger, der passer til netop dit barns læseniveau, uanset om det er lix 3 eller lix 20.

Dagligdagen med børn er hektisk. Fritidsaktiviteterne skal passes, og det skal læsningen også. Det er smart at låne bøger på nettet, når der af og til ikke er tid til biblioteksbesøg. Men det kan være svært at finde en bog på barnets niveau. Det har vi nu rettet op på med hjemmesiden bibban.dk/golix.

Med Golix finder vi automatisk e-bøger til dit barns læseniveau. Du skal blot vælge, hvilken sværhedsgrad du ønsker, at bøgerne skal være, og så får du serveret alle de e-bøger fra eReolen GO med den sværhedsgrad.

eReolen GO er bibliotekernes tilbud om e-bøger og lydbøger til børn, som du kan låne og læse online via dit bibliotekslogin. eReolen GO er døgnåbent, og du kommer aldrig til at aflevere en bog for sent.

Sværhedsgraden på hjemmesiden bliver beskrevet ved hjælp af lixtal. Er en bog svær, så er lixtallet højt. Er bogen derimod let, er lixtallet lavt.

En vejledende guide til lixtal
Er du i tvivl om, hvilket lixtal du ligger på? Så kan du bruge denne guide. Er det for svært eller nemt, så ryk hhv. ned eller op i lixtal.

0. Klassetrin: Lix 2-5
1. klassetrin: Lix 5-10
2. klassetrin: Lix 10-15
3. klassetrin: Lix 15-20
4. klassetrin: Lix 20-25
5. klassetrin: Lix 25-30
6. klassetrin: Lix 30-35

Nomineret til eReolen-prisen for digital formidling
BOK er med Golix blevet nomineret til eReolen-prisen for Bedste biblioteksformidler af digitale bøger.

Børnebogsforfatter Emil Blichfeldt siger i sin nominering: "Som forfatter til 35 børnebøger er jeg hele tiden på udkig efter midler, der kan formidle børnebøger ligeså nemt, som hvis ungerne så dem fysisk på biblioteket. Jeg synes Golix kan noget helt særligt her – det er meget nemt og intuitivt – lige noget for børn og travle forældre."

Golix er udviklet af vores medarbejder Thomas, der er uddannet lærer og programmør. Han satte sig for at lave det værktøj, han selv manglede som far – en indgang til begynderlæserne, der gør det nemt at finde noget godt at læse i.

 

Find Golix her.