Inspiration med bøger til de mindste: Hvordan får man børn?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.04.19
Påsken er fuld af frugtbarhedssymboler - derfor har børnebiblioteket samlet inspirationslister til bøger, der handler om, hvordan man får børn.

Påsken er fuld af frugtbarhedssymboler: Der er både små lam, kyllinger og blomster der spirer frem. 
Derfor er børnebibliotekets inspirationsliste anbefalinger af bøger, der handler om sex, og hvordan man får børn. 

Mange børn er nysgerrige på, hvordan de selv og andre er blevet til. Det kan for nogle forældre være grænseoverskridende at skulle svare på spørgsmålet: "hvordan blev jeg lavet?", eller "hvordan kom lillebror ind i mors mave". Heldigvis findes der masser af bøger, der kan forklare tingene helt på børnenes præmisser. Nogle af bøgerne åbner for videre snak, og man skal forvente både fnis og mange genlæsninger af bogen.

Som altid anbefaler vi, at du selv læser bogen, før du læser højt. På den måde snubler du ikke så let i ordene og bliver ikke overrasket, når der pludselig dukker et billede op af fx en masse tissemænd i alle størrelser, som der er i bogen "Til de nysgerrige".

De fleste børn begynder at interessere sig for, hvordan man får børn fra omkring 3-4 års alderen - og så naturligvis, hvis der er en lillebror eller lillesøster på vej. Så hvis du fornemmer, at det er tid til at tage snakken med dit barn, så kan du finde inspiration på listerne nedenfor eller spørge os på biblioteket. Vi finder gerne gode bøger om emnet til dig, og vi rødmer ikke ved at tale om emnet.
Vores aldersinddeling er vejledende: Mange af bøgerne kan læses af både børn på 3 og børn på 8. Mærk efter hos dit barn, hvor det er og tænk mere i, hvad der er ok for dig at læse højt.

Bøger til de mindste - 3-6 år: 
Disse bøger forklarer, hvordan man får børn, på en måde, så de mindste forstår og uden at den voksne skal sidde og krumme tæer.

Til de lidt større - 6-14 år: 
Disse bøger strækker sig til de lidt ældre børn, og der er også fagbøger imellem. Billed- og højtlæsningsbøgerne er lidt mere bramfri end de på listen ovenover. Derudover er der en lix-bog, som er til selvlæsning om forelskelse og sex.