Æble og skriveredskaber

Klar parat skolestart

Af Anna
27.07.21
Endnu er det ferietid, men om et par uger starter de 5-6 årige i 0. klasse. Hvordan mon det bliver? Der findes heldigvis mange gode og vidt forskellige billed- og højtlæsningsbøger om emnet.

Følg Vitellos første skoleår i den morsomme og skarpe billedbog ”Vitello begynder i skole”. Vitello glæder sig helt vildt. På den første skoledag er han klar til at stå op allerede kl. 4.15. I klassen skal Vitello sidde ved siden af en pige der hedder Iris, og det synes Vitello er en fejl, for han kender slet ikke Iris, og han vil hellere sidde sammen med Kamma, som han kender. Men, ”der er visse ting, jeg bestemmer”, siger Louise, som er Vitellos lærer. Louise virker til at være på forkant med en aktiv og udadvendt dreng som Vitello.

Alfons Åberg skal også begynde i skole. Alfons er en lidt mere forsigtig type end Vitello. Alfons er både spændt og nervøs før første skoledag. Og det er helt normalt, forklarer Alfons’ far, og så snakker de om, hvordan det er at gå i skole. ”I skole med Alfons Åberg” er en hyggelig og pædagogisk billedbog, der bl.a. kommer ind på, hvad man skal have med i skoletasken, gode lege til frikvarteret, og hvordan man gør, når man skal på toilettet.
 

”Hvordan begynder man i skole?” er en ny fagbilledbog oversat fra norsk og tilpasset danske forhold. Bogen er fyldt med informationer, sjove tegninger og inddragende opgaver. ”Det første år skal du lære at gå i skole. Du skal finde ud af, hvordan du er sammen med de andre børn, og hvordan du er en god ven” – hvis den sætning er lidt abstrakt for en 5-årig, så indeholder bogen også en liste over mere konkrete ting, man kan øve sig på inden man begynder i skole:

  • Se efter og høre efter
  • Vente på, at det bliver din tur. Række hånden op
  • Arbejde sammen i en gruppe
  • Arbejde alene
  • Selv gå på toilettet
  • Tage tøj og sko af og på
  • Kunne åbne og lukke madkassen
  • Bruge saks og blyant

Tag i skole med Vitello eller Alfons Åberg, eller vælg en af de andre gode historier om skolestart.

 

 

Materialer