De gyldne laurbær - mens vi venter

25.01.21
Den danske litterære hædersbevisning tilfalder en forfatter med bred publikumsappel og findes ved afstemning blandt landets boghandlere.i januar måned. Hvem mon det bliver i år?

De Gyldne Laurbær (eller Boghandlernes Gyldne Laurbær) er en dansk litterær pris. Prisen blev indstiftet af Boghandlerklubben i 1949. Hvert år i starten af januar udsendes der stemmeseddel til samtlige danske boghandlere og i slutningen af januar optælles de indkomne stemmer og samme dag overraskes den vindende forfatter af formanden for De Gyldne Laurbær.

BEMÆRK: En forfatter kan kun vinde prisen en gang, så hvis du undrer dig over at lige præcis din yndlingsbog fra sidste år ikke har vundet - kan det være forfatteren har vundet før.

Der stemmes efter følgende præmisser: 
Giv din stemme til en nulevende dansk forfatter, der i år har udsendt en skønlitterær bog, som efter din bedømmesle vil vinde en plads i litteraturen, og som fortjener al den påskønnelse og opmuntring, som vi boghandlere og medhjælpere gennem denne minifestation kan bidrage til. Prisen kan kun vindes én gang, og der kan således ikke stemmes på tidligere vindere. Den forfatter, der får flest stemmer - efter de gældende præmisser - vinder De Gyldne Laurbær for det netop overståede kalenderår. 
Selve laurbærkransningen finder sted ved en fest i mart eller april måned. 

Mens vi venter – læs tidligere vindere af prisen 
 

Materialer