Danmarks Vilde Haver

Den vilde have

Af Erla
06.07.21
Trenden er at give vilde planter mere plads i haven. Her giver vi inspiration til hvordan du kan gøre din have vildere.

Hver kvadratmeter tæller

I Danmark er der ca. 1.200.000 huse, ca. 230.000 sommerhuse og kolonihaver for ikke at tale om altaner og uudnyttede fællesarealer. Hvad ville der ske, hvis have-og altanejere, lokale ildsjæle, boligforeninger, skoler, virksomheder m.m. kastede sig ind i kampen for mere biodiversitet og gav plads til den vilde natur?
https://www.danmarksvildehaver.dk/

Danmarks Vilde Haver

Havedesigner og biolog Katrine Turner

Vilde haver - gør det selv

Havedesigner og biolog Katrine Turner giver dig inspiration til haven i 10 afsnit på DR TV. Se hvordan du får vand i haven, en vild græsplæne, insektvenlig blomsterbed eller en vild altan.
Se serien "Vilde haver-gør det selv" på DRTV.

Vild natur i Odsherred

2021 står i naturen og biodiversitetens tegn. Odsherred Kommune skal vedtage en ny naturpolitik i december måned, og mere vild natur er en vigtig del af den proces. Op mod 20% af Odsherreds areal er sommerhusområde, og der er et stort potentiale i endnu mere vild natur og flere levesteder for dyr og planter.
Odsherreds natur er storslået. Kysterne, bakkerne og de mange naturområder giver herredet en særlig værdi. Vi er rige på enge, overdrev, heder, moser, søer og fredede fortidsminder. Men i lighed med resten af Danmark, så er der brug for at styrke den vilde natur og biodiversiteten
Det er baggrunden for, at Odsherred Kommune sammen med 88 andre kommuner har takket ja til at deltage i ’Danmarks vildeste kommune’, der er en konkurrence udskrevet af miljøminister Lea Wermelin.
Læs mere på om natur og biodiversitet i Odsherred her.

Logo: Den tilbagelændede haveejer

Vild med vilje

Fredericia Kommune har udarbejdet en meget fin pjece med vejledning og gode tips. Bl.a. for Den tilbagelænede haveejer. Haveejeren, der tænker eller arbejder med, at biodiversiteten nok skal komme af sig selv, hvis man læner sig tilbage og venter på den. Find pjecen "Vilde haver" her.

Hvor vild er din have?

Tag nedenstående scorekort med ud i haven og giv din have en vurdering af, hvor naturvenlig den er ift. levesteder for forskellige arter. Scorekortet giver dig samtidig idéer til, hvad du kan gå i gang med at forbedre – hvis du vil bakke op, hjælpe naturen og fremme den biologiske mangfoldighed.
Find scorekortet her.

 

Materialer