Plakat med programmet for august

Hej august

Af Nete
28.07.21
Denne august sker der masser af skønne ting hos Odsherred Bibliotek og Kulturhuse - blandt andet udgiver vi vores efterårskatalog.

Det er august, og samtidig med at vi går ind i sommerens sidste etape siger vi farvel til endnu flere coronarestriktioner- nu er det nemlig ikke længere påkrævet at vise coronapas, når du deltager i vores litteratur- eller kulturarrangementer!

Til gengæld siger vi hej til en måned, hvor vi for alvor lukker op for en ny sæson fyldt med biblioteks- og kulturtilbud. Det sker blandt andet med udgivelsen af BOKs efterårskatalog, som du inden længe kan finde på dit lokale bibliotek og rundt omkring i Odsherred. Her kan du se hele sensommeren og efterårets program, og udover faste kendinge som Folkekøkken, Litteratursaloner og Fredagsdans kan du blandt andet komme til forfatteraften med Jesper Stein, til koncert med Peter Sommer og se teatergyseren "Abehånd", som både er for børn og deres voksne.

Til at starte med, er der masser af skønne arrangementer at tage til i august:

Sommerbogen og #barelæse

På biblioteket er der også masser af sjov for de læselystne. Alle biblioteker - både de betjente biblioteker i Nykøbing og Asnæs og de selvbetjente - er nu åbne og normalt tilgængelige igen. Og i august kan du være med til at dele din læsning og læseinspiration med andre gennem bibliotekernes to konkurrencer, Sommerbogen og #barelæse.

Sommerbogen

Sommerbogen er de danske børnebibliotekers store læsekonkurrence for børn og unge i alderen 6 til 15 år. Man kan deltage i Sommerbogen fra den 11. juni til den 21. august, og det er nemt at deltage: Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek, læs en masse gode bøger hen over sommeren, og vær med i konkurrencen om fede præmier. Hovedpræmien er: Tøm en boghandel på 5 minutter! 

Du kan læse mere om Sommerbogen lige her.

#barelæse

For både unge og voksne er det også muligt at dele læseinspiration og deltage i konkurrence om at gå amok i en boghandel for 3000 kroner ved hjælp af hashtagget #barelæse. For at være med skal du dele din læsestund via hashtagget #barelæse på Instagram inden 8. august. Når du søger på hashtagget kan du samtidig se, hvad andre læser. Hos Odsherred Bibliotek deler vi også inspiration fra vores egen sommerlæsning på Facebook. Du kan også se nogle af personalets nyeste litterære anbefalinger nederst i denne artikel. 

Læs mere om #barelæse her.

Materialer