Kommunikationsmedarbejder Nete

Oryx og Crake af Margaret Atwood

24.01.22
Kommunikationsmedarbejder Nete har en forkærlighed for litteratur, der bryder med konventionerne eller udfordrer sprogets rammer. Derfor læser hun gerne både litterære klassikere og poesi. Hun er dog også en sucker for bøger med en god og fængslende fortælling og derfor er hun vild med fantasy og historiske romaner.

Denne bog tager lidt tid at finde ind i, men så bliver den til gengæld helt fantastisk. Mange kender nok Margaret Atwood som ophavskvinden til ”The Handmaids Tale” som er blevet superpopulær, ikke mindst efter at den blev lavet til serie.
”Oryx og Crake” kan lidt af det samme, men er alligevel helt sin egen. Romanen er en dystopi fra en ikke så fjern fremtid, hvor manden Jimmy efter en global epidemi er alene tilbage i en verden, der kun er befolket af farlige, genmanipulerede dyr og de såkaldte ”Crake’ere” – en ny form for menneskerace, skabt af Jimmys gamle ven Crake. 
Mens vi følger Jimmys forsøg på at overleve i den postapokalyptiske verden får vi via tilbageblik langsomt udrullet fortællingen om, hvorfor tingene endte, som de gjorde. Det gør, at man som læser langsomt bliver lukket mere og mere ind i universet og til sidst slet ikke kan slippe bogen.