Bibliotekspersonale med værnemidler

Biblioteket genåbner den 21. april

Af Nete
15.04.21
Bibliotekerne i Nykøbing og Asnæs åbner onsdag den 21. april. Læs alt om genåbningen af bibliotekerne her.

Den 21. april må Danmarks biblioteker ifølge regeringens genåbningsplan slå dørene op igen. I Odsherred betyder det, at bibliotekerne i Asnæs og Nykøbing sammen med Borgerservice åbner igen fra denne dato.

De selvbetjente biblioteker i Rørvig, Hørve, Egebjerg, Vig og på Odden er ikke omfattet af genåbningsplanen og åbner derfor ikke den 21. april. Vi holder løbende øje med regeringens udmelding og åbner de selvbetjente biblioteker, så snart det er muligt. 

Nye åbningstider

Når de betjente biblioteker åbner, bliver det med fuld åbningstid lige fra starten. Åbningstiderne er dog ændret en smule, og ser således ud:

  • mandag til onsdag 9-17
  • torsdag 9-18
  • fredag 9-15
  • lørdag 10-13

Krav om værnemidler og coronapas

For at vi kan passe godt på os selv og hinanden vil der ved genåbningen af biblioteket være krav om værnemidler i form af mundbind eller visir. Vi beder dig desuden holde god afstand og spritte af, når du besøger os. 

Som noget nyt vil der fra den 21. april være krav om, at du skal fremvise coronapas, når du går på biblioteket. Coronapas kan bestå af gyldigt vaccinebevis eller en negativ coronatest, som er under 72 timer gammel. Du kan fremvise dit coronapas på din telefon eller i udprintet version.

BOK2Go fortsætter

BOk2Go har været en stor succes under nedlukningen, og efter den 21. april fortsætter vi tilbuddet som en mulighed for dig, der ikke har lyst til eller mulighed for at komme på biblioteket. Det samme kommer til at gælde for afhentning af reserverede materialer.

Du kan læse mere om BOK2Go efter den 21. april lige her. 

Gebyrfri aflevering af materialer i maj

Har du biblioteksmaterialer liggende, som har overskredet afleveringsfristen? Bare rolig - vi uddelte ingen gebyrer for sen aflevering under nedlukningen, så du kan roligt aflevere bøger og andet materiale hos os uden at bekymre dig for bøder.

Faktisk kan du aflevere gebyrfrit hele maj måned ud, inden vi indfører normale afleveringsfrister igen i juni. Har du materialer liggende, som du er færdig med, opfordrer vi dig dog til at aflevere dem inden da - faktisk kan du allerede nu aflevere gennem bogindkaste i Asnæs og Nykøbing. 

Billeder af bogindkast i Nykøbing og Asnæs

Vi åbner for fjernlån og lån via bibliotek.dk

Vi genindfører fra den 21. april fjernlån og bestillinger via bibliotek.dk. Det vil sige, at dine lånemulighedee ikke længere vil være begrænset til de materialer, som findes på bibliotekerne i Asnæs og Nykøbing. 

Lokalarkivet holder åbent

Lokalarkivet i Vig vil holder åbent onsdag mellem 10 og 17. Her vil det være muligt at blive lukket ind, selvom biblioteket er lukket. Husk mundbind og coronapas, hvis du vil besøge arkivet.