Lykken er ...
Lykken er ...

Lykken er …

24.11.19
… nyvasket sengetøj, en stabil indkomst eller et kram fra en, du elsker. Lykken findes i mange størrelser og afskygninger. Vi stiller skarpt på lykken i februar måned, vores temamåned, og spørger os selv, dig og Odsherred, hvad lykken er?

Lykken er stor og bred og svær at sætte på formel. Det kan være det der korte øjeblik af lykke, den sanselige lykke, når du hører, smager eller ser noget særligt dejligt. Eller den brede lykke, den lykke du oplever, fordi du er tilfreds i dit liv, fordi du har gode venner, familie og et godt arbejde.

Studier viser, at folk på landet er lykkeligere end dem i byen. Men hvorfor? Vi måler temperaturen på lykken i Odsherred – er vi lykkelige? Og vi ser nærmere på lykkens modsætning – ulykken, melankolien, længslen – kan vi være lykkelige uden den? Eller kan vi finde lykken, hvis vi søger væk fra det hele og søger det simple liv, de simple glæder, søger ind i os selv?

Vi inviterer forfattere, musikere, professorer og livskunstnere til at gøre os klogere på lykken. Vi vil diskutere og holde et spejl op, der kan vække til eftertanke og refleksion. Vi vil ”ryste posen” og forhåbentlig skabe nye tanker om det gode liv og få lykken lidt tættere på os alle sammen.

Du kan blandt andet opleve Claus Dalby, Pligten Kalder og Erling Jepsen. Vi opdaterer løbende programmet, så husk at holde øje med februar måned.