på en strand på et tæppe en stak bøger med solbriller ovenpå et par hænder der holder en bog

Spørgsmål: Hvad skal du til sommer? Svar: #barelæse - Læsekonkurrence

07.06.21
Del din læsestund via hashtagget #barelæse på Instagram inden 8. august og deltag i konkurrencen om at få lov til at gå amok i en boghandel for 3000 kr.

Vi kalder til fest for sommerlæsningen!
For andet år i træk bliver sommeren næppe, som vi havde ønsket. Og så alligevel. For selvom COVID-19 stadig spænder ben for de fleste planer, er grænserne åbnet for en ny type sommer i fordybelsen, forjættelsen og forvandlingens tegn. Til sommer skal vi ”bare læse”.

Ferielæsning er dog meget mere end ”bare”. Til hverdag nøjes vi ofte med den korte læsestund, den søvnige godnatbid før sengetid, men i ferien får læsningen sin kraft tilbage. Den årlige pause kan være det frirum, der skal til, for virkelig at forsvinde ind i siderne – og vende genfødt tilbage.

I år kalder vi danskerne til fest for sommerlæsningen! Med kampråbet #barelæse anråber vi landets bogorme om at dele sommerlæseoplevelser til inspiration, opløftning og læsegejst – og for at kåre landets bedste sommerlæsestund.

Læsekonkurrencen sparkes i gang den 10. juni på åbningsdagen for Aarhus internationale litteraturfestival LiteratureXchange med arrangementet ’Hvad skal du til sommer? #Barelæse’.

Læs mere om arrangementet og festivalens mange andre litteraturoplevelser på https://www.litx.dk/

Sådan deltager du i konkurrencen

Det eneste du skal gøre, er at dele din læsestund på Instagram med et billede, gerne en kort tekst og hashtagget på #barelæse, så deltager du i konkurrencen om at få lov at gå amok i en boghandel for 3000 kr.

Det kræver en åben profil for at deltage på Instagram.

Er du ikke på Instagram, eller har valgt at have en lukket profil, kan du deltage ved at sende dit bidrag til konkurrencen i form af billede og billedtekst på denne e-mail kbhbiblioteker@nyhedsmail.kk.dk

Deadline
Fristen for deltagelse er den 8. august 2021.

Jury
Konkurrencens vinder udpeges af en jury, bestående af:
- Dr. Imran Rashid, digital sundhedsekspert, entreprenør og bestsellerforfatteren bag bl.a. bøgerne ”Mærkbar” og ”Sluk”
- Julie Rasmine Larsen, cand.mag., tekstforfatter, boganmelder og kendt som bogbloggeren @litfix på Instagram
- Anita Tejlgaard Olesen, bibliotekar i Københavns Biblioteker og kendt som @tejlgaard på Instagram

Om konkurrencen

Vinderen kåres den 12. august og får direkte besked via Instagram eller e-mail, hvis man har deltaget via e-mail - så husk at holde øje med dine notifikationer på Instagram eller i indbakken. Hvis vi ikke har hørt fra vedkommende inden to dage, udpeges en anden vinder.

Vinderbilledet offentliggøres på bibliotekernes digitale kanaler.

Ansatte på folkebiblioteker, Litteratursiden, eReolen og LiteratureXchange kan dele og poste med hashtagget, men ikke vinde konkurrencen.

Konkurrencen er hverken sponsoreret, støttet eller administreret af, eller associeret med Instagram eller Facebook.

For spørgsmål om konkurrencen, pressefotos eller andet, kontakt:
Projektleder Sidsel Hartlev, Københavns Biblioteker, jz0u@kk.dk

Oprindeligt skrevet af jz0u, Litteratursiden.