Læsehund

Om dette arrangement

Tid
15:30
Pris
Gratis
Målgruppe
For børn
For børn

Læsehunden Babushka

07.03.23
Mange børn landet over har haft stor glæde af et læsehund-forløb. Nu bliver det også en mulighed for børn i Odsherred. Fra september 2022 er læsehunden Babushka og hendes ejer, Louise, tilknyttet Nykøbing Sj. Bibliotek. De glæder sig rigtig meget til at komme i gang og bringe læselysten tilbage til nogle af de børn, som er udfordret på deres læsning.

Babushka er en venlig og børneglad 2-årig berner sennen-hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. Hun er en rigtig bamsehund, der elsker at blive kælet med.

En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Babushka er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteker og skoler med netop denne opgave. Her får barnet mulighed for at læse højt for læsehunden i 20-30 minutter, og herefter er der tid til hundeøvelser og sjove tricks.

Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Vi mødes en gang om ugen og et læseforløb varer seks uger – den afsluttende gang modtager barnet modtager et diplom.

Babushka er på Nykøbing Bibliotek hver tirsdag kl. 15.30 – 16.30. Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis at deltage i forløbet. 

Kunne det være noget for dig el. et barn, du kender, så er du velkommen til at ringe el. skrive til Louise på tlf.21296352 el. kennelbellajambo@gmail.com