Peter Michael Nielsen, Speciallæge i Neurologi og overlæge ved Holbæk Sygehus
Peter Michael Nielsen, Speciallæge i Neurologi og overlæge ved Holbæk Sygehus

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag

AFLYST Smertebehandling med lyd

02.02.21
DETTE ARRANGEMENT ER DESVÆRRE AFLYST PÅ GRUND AF RESTRIKTIONER I FORBINDELSE MED COVID-19.

Speciallæge i neurologi Peter Michael Nielsen fortæller om smertebehandling ved hjælp af lyden af bas.

Peter Michael Nielsen er Speciallæge i Neurologi og overlæge ved Holbæk Sygehus. Han har gennem livet været aktiv amatørmusiker og komponist og har blandt andet spillede på Roskilde Festival. Glæden ved musik har han bragt
ind i sit arbejdsliv, hvor han gennem 40 år har forsket i perception af lyd og musik, og udnyttet viden om perception af subsoniske og lavfrekvente svingninger til udviklingen af en behandlingsmetode, hvor man med bastoner kan aktivere nervebaner og centre i hjernen og dermed behandle en række kroniske tilstande som smerter, angst, depression og endda epilepsi.

Til foredraget vil Peter Michael Nielsen fortælle om sin forskning og arbejdet med at kortlægge behandlingens effekt. De lavfrekvente impulser kombineres med en hørbar musik, og det har vist sig nødvendigt at komponere, arrangere og producere en helt ny musikform til formålet, for at opnå den rigtige effekt. 

Temamåned om LYD

I februar 2021 skruer BOK helt op for fokus på LYD, når vi endnu engang inviterer til en temamåned fyldt med kulturtilbud og arrangementer. Her vil vi sammen og med hjælp fra forskere, kunstnere, musikere og forfattere øve os på at lytte og bruge lyd på nye måder.