Portræt af jesper Stein foto af Klaus Holsting

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Aksen
Centervej 91
4550 Asnæs
Arrangører
Target
For voksne
Litteratur

Forfatteraften med Jesper Stein

13.10.21
Jesper Stein vil til denne forfatteraften fortælle om sin roman "Rampen", en romanbiografi om forældrenes bitre skilsmisse og de konsekvenser, det får for forfatterens eget liv.

Forfatter og journalist Jesper Stein (f. 1965), som tidligere har udgivet krimier, har nu skrevet en roman om sin egen familie. Kom med til forfatteraften og hør ham fortælle om processen med bogen og historien bag. 

Om bogen

"Rampen" handler hvordan Jesper Steins forældres skilsmisse prægede hele familien dem alle, og hvordan alkohol ofte var vejen ud af problemerne. 
Jesper er søn af Finn og Jytte. De bor i et godt villakvarter i Risskov, og alt er godt. Men Finn er gymnasielærer, og omkring 1980 får han et forhold til en elev - han er 53 og eleven 20. Finn forlader Jesper og Jytte, og Jytte tilgiver ham aldrig. Det bliver til en hård skilsmisse og bitter strid som mærker dem alle, og alkohol bliver midlet til ikke at kunne mærke sig selv. 
Jesper Stein får taget en uddannelse og har skiftende kærester, men mærker hele tiden familiestriden som en modspiller i sine forhold. Da han debuterer som forfatter er det med et voldsomt alkoholmisbrug, og det er først da begge forældre er lagt i graven at denne bog kan skrives.

Jesper Stein har modtaget Læsernes Bogpris 2021 for "Rampen".
 

Foto af Klaus Holsting

Materialer