Lise Ringhof og Erik Valeur ved strandkanten

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Pakhuset
Vesterbro Torv
4
4500 NYKØBING SJ
Arrangører
Target
For voksne
Litteratur

Forfatteraften med Lise Ringhof og Erik Valeur

06.10.21
Lise Ringhof og Erik Valeur fortæller om arbejdet med deres trilogi, hvor 2. del udkommer i august i år.

Om romanerne

Der er lagt op til en stor fortælling – hele det 19’ende århundrede og frem til vor tid opleves gennem Sønderhofamilien Brinch og deres tråde ud i verden. Bogen er blevet kaldt en ”indadvendt matador” – man følger forskellige familier, og historiens gang hen over dem, og deres handlinger får konsekvenser. Der er danmarkshistorie i bogen - også hjørner af historien som vi ikke kan være stolte af... Erlings Brinchs historie er lidt som Lykke Pers. Han flytter sig socialt, men han tager en masse forkerte valg undervejs, og han er ganske uforsonlig. 

Om forfatterne

Lise Ringhof (f. 1964, Birkerød) er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun med særdeles kort varsel – lige netop boghandleruddannet, men endnu uden kørekort – ansvaret for forlagets personlige kontakt til alle landets boghandlere.

Siden har hun arbejdet på danske bogforlag som sælger, pressemedarbejder, marketingchef, salgschef og pressechef, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur (f. 1955, København) er uddannet journalist og har tidligere arbejdet på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og Danmarks Radio med undersøgende journalistik og dokumentarstof og modtog sammen med andre Cavling-prisen to gange, samt Krygerprisen, P1-prisen og Publicistklubbens Jubilæumspris.

I 2011 romandebuterede han med Det syvende barn, der blev en markant bestseller, og fire år senere Logbog fra et livsforlis. For sit forfatterskab har han modtaget Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og den skandinaviske pris Glasnøglen.

Erik Valeur & Lise Ringhof bor skiftevis i Valby ved København og i Sønderho på Fanø, hvor de har researchet og skrevet romantrilogien sammen.

 

Foto: henrik Saxgren