Læs Danmark rundt - for børn

Af Anna
08.07.20
Sommerferie! En herlig og afslappende tid for langt de fleste. I år er der nok mange børn og deres familier der holder ferie i skønne Danmark – så hvad med at læse bøger om det område du holder ferie i?

I denne artikel har vi samlet en række gode bøger til børn og unge der foregår forskellige steder i landet. Fra Bornholm til Thyborøn, ude på landet og i byerne. Måske giver det lige den ekstra dimension til ferien, at læse om nogen der lever eller oplever eventyr, der hvor man selv er?

Der er både realistiske bøger, om børn der flytter til en ny by eller om teenagere der prøver at overleve provinsen. Der er langsomme, hyggelige fortællinger om sommerferier og dovne dage.

Vi har også fundet nogle historiske romaner, så man kan tænke over hvordan et sted var i gamle dage. Og vi har fundet nogle fantasyromaner, der giver en ekstra magisk stemning til ens feriested.

Vi håber, I har en dejlig ferie og får læst nogle gode bøger!

Titlerne fordeler sig geografisk sådan her:

Hele landet 

"På tur med Danmarkshistorien", "Flunkene i Danmark" og "Lille Lucifer".

Sjælland

"Dr Fusk" i Vanløse, "Dallas København" på Frederiksberg, "Børnene fra Sølvgade" i indre København, "Serpia" på Stevns Klint, "Den dag vi døde" i Præstø, "Ghetto-girls hader heste" i Gundsømagle.

Lolland

"Lillepigen fra Lolland" og "De utilpassede".

Fyn

"Danerriget" foregår på Svendborgegnen, "Tyven fra Baker Street" stjæler på Egeskov og "FC Askerød" spiller i Kerteminde. "Kæresten er i havn om få minutter" foregår i det Sydfynske Øhav.

Jylland

"Kommandantens børn" bor på Kyholm ved Samsø, "Elefantstenen" foregår i Thyborøn. "Tag gaden tilbage" foregår i Nordjylland, "Fuck dig Johannes" foregår i Ringkøbing, "Dolken fra Dødemandsbjerget" foregår ved Vesterhavet, "Magnolia af Skagerrak", Provinspis/Grindsted, Tove tænker i Århus, Hvad så hvis jeg er/Fjerritslev.

Bornholm

"Fanny flytter", "På Bornholm må man græde overalt", "Den hemmelige by" og "Mit hus".

 

 

 

Oprindeligt skrevet af CR7Y, Københavns Biblioteker, redigeret af Anna, BOK 

Tags
Materialer