"Glem det : Dårligt nyt : En smule håb" af Edward St. Aubyn 

13.05.20
Bibliotekar Eva der finder gode bøger til læsekredse, anbefaler på e-reolen.

Patrick Melrose-romanerne :

Edward St. Aubyn  : Glem det : Dårligt nyt : En smule håb

Vi er i den britiske overklasse, hvor vi følger Patrick Melrose, der ganske åbenlyst og i et eller andet kreativt blandingsforhold – er forfatterens alter ego.

Den første roman , Glem det, beskriver et rigmandsliv i Frankrig, hvor lille Patrick lever i sin egen drømmeverden, imens hans mor drikker, og hans far kæmper med sin egen far, der aldrig rigtigt anerkender ham. Alt er fryd og gammen og cederkogler i haven og solskin ved poolen, indtil faderen pludselig en dag vil straffe Patrick. Men ud over den uhæmmede vold i soveværelset, bliver den femårige drenge pludselig også voldtaget. Scenen er afslørende tilsløret og kun afdækket metaforisk, men så meget desto mere rystende.

Den næste roman bringer Dårligt nyt, da Patrick, som nu er voksen og bor i London, hvor han er blevet heroinmisbruger, pludselig konfronteres med, at hans far er død i USA. Sønnen må, kæmpende med sine dæmoner, om bord på Concorden og af sted til New York for at få udleveret asken.

Den tredje roman beskriver det, enhver, der er blevet clean slås med. En fuldkommen grå tilværelse uden noget særligt indhold – her gennemsyret af fortællerens kynisme.

Edward St Aubyn blev forfatter efter at have været i intensiv psykoterapi.

Serien fortsætter med "Moders mælk : Til sidst"