en kvinde og en mand, der giver hinanden et kram

International krammedag er i år aflyst

21.01.21
Normalt er den 21. januar dagen hvor du kan smide januar-tristessen og kaste dig ud i at kramme verden omkring dig - men i år, må du enten nøjes med at kramme et træ eller synke ned i sofaen sammen med en bog med lykkelig slutning

For mange af os er januar hård at komme igennen. Det er gråt og trist, julens hygge er overstået og der er lang tid til den næste ferie. 

Sådan var det også for folkene i den amerikanske præst Kevin Zaborneys menighed og i 1986 besluttede han at gøre noget ved problemet og han lancerede Den nationale Krammedag. 
Han valgte d. 21. januar, fordi dagen ligger placeret mellem jul og Valentinsdag og tanken var at få amerikanerne til at smide hæmningerne og kramme hinanden for på den måde at afhjælpe de depressive tanker.  

Hans krammekur underbygges af videnskaben, da der er flere undersøgelser der viser at et godt solidt kram udløser stoffet oxytosin, som forbindes med glæde, lykke og mindre stress. Men HUSK at studier også viser at krammet skal vare mere end 30 sekunder før kroppen udløser oxytocin og man opnår den ønksede effekt. 

Mange lande har taget krammedagen til sig og i dag er det en international mærkedag der blandt andet i Tyskland, Sverige, Rusland, Holland, Bulgarien, Australien, Canada; England og Sydafrika

 

Materialer