Jesper Stein

Jesper Stein vinder Læsernes Bogpris

08.04.21
Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker har endnu en gang bedt landets læsere om at stemme på deres favorit blandt 10 udvalgte danske bogudgivelser fra det forgangne år. Og nu er stemmerne talt op

Hvordan bliver udgivelserne nomineret

Bibliotekarer fra hele landet har bl.a. på baggrund af meldinger fra læserne været med til at udvælge de nominerede i samarbejde med nomineringskomiteen, som udgøres af Danmarks Biblioteksforening og Litteratursiden.

Selve valget


I tre uger har man kunnet stemme op sin favorit og interessen for at deltage har været stor. 
Efter et tæt opløb stod det klart, at Jesper Steins selvbiografiske roman ”Rampen” nu kan kåres som vinderen af Læsernes bogpris 2021.


Om romanen


Jesper Stein har med ”Rampen” (Politikens Forlag, 2020) skrevet hudløst ærligt om sin families opløsning. Han ser tilbage på sine forældres opslidende og uværdige skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i form af et periodisk og massivt alkoholmisbrug i øjnene.

Jesper Stein siger om sin roman: 

”Min bog er fortællingen om svigt og kærlighed i en kernefamilie, der går i opløsning, og jeg håber, man læser den sådan og forstår, at der i fortællingen ligger en stor forsoning med den smerte, som man uundgåeligt bliver påført, når man er børn af forældre, der ikke er perfekte, men blot mennesker, som reagerer som mennesker, når deres liv kæntrer.”

Materialer