Lille dreng i skoven med en kikkert

Naturgrejtasken

Af Ida
06.05.24
Biblioteket er i høj grad en indgang til litteraturen og kulturens verden, og så kan det også være med til at skabe sjove naturoplevelser for hele familien.

Mellem bøgerne finder I en taske, der er propfyldt med forskelligt naturgrej og -udstyr. Tasken låner I med hjem – præcis som I ville låne en bog.

Indholdet af tasken gør det sjovt og inspirerende for børnefamilier at gå på opdagelse i den danske natur. Her finder I blandt andet forstørrelsesglas, insektsugere, undersøgelsesbakker, spil og bøger med fokus på dyr og planter. Der er noget for enhver smag og alder.

Nyd at skabe forbindelse til naturen gennem leg, undersøgelser, inspiration og sansning. De fleste børn vil rigtig gerne være udenfor, men det kan være dejligt at have noget, der skaber motivation for at komme mere ud - både for børn og voksne. 

Det er projektet ‘Naturfamilier’ under Danmarks Naturfredningsforening, der står bag denne taske. Målet er at give børnefamilier noget at være sammen om ude i naturen og her er tasken noget, der kan samle på tværs af alder og interesser. 

Tag tasken med på eventyr og hils alle de små og store skabninger derude i naturen. Husk at behandle både planter og dyr med mildhed og respekt.

Materialer