Forfatterskolen for unge i Odsherred

Er du 12-18 år – og kan du lide at lege med sproget og udforske afkrogene i din fantasi? Vil du gerne blive mere skarp på skrift, men også lære at slippe din indre kritiker? Vil du have tid til at arbejde seriøst med dine tekster – og samtidig blive inspireret af andre skriveglade unge? Så er Forfatterskolen for Unge i Odsherred måske noget for dig!

Som del af Forfatterskolen for unges skrivehold i Odsherred mødes du ugentligt med andre skriveglade unge og finder støtte til at udvikle din skrift og fortælleevne. 

Vi skal arbejde med alt fra idéopbygning til redigering, og vi skal afprøve en masse forskellige måder at blive inspireret på. Vi skal øve os i at blive bedre, men vi skal først og fremmest have det sjovt.

Sidst på året kulminerer arbejdet i udgivelsen af en antologi, hvor alle elever fra Forfatterskolens forskellige hold får en tekst publiceret. 

 

Charlotte Weitze, underviser

Charlotte Weitze er skønlitterær forfatter og bor i Odsherred. Hun startede med at skrive, da hun selv var teenager og har undervist på Forfatterskolen i Odsherred og Forfatterskolen i Kalundborg siden 2009. 
Charlotte har skrevet romaner, noveller, dramatik og essays. Hendes udgivelser er ofte i den eventyrlige genre og mest for voksne. 

I undervisningen kommer du til at skrive i forskellige genrer og lave sjove skriveøvelser. Der vil være længere opgaver, hvor du skal skrive en tekst til en fælles bog. Der bliver oplæsningsarrangementer, hvor du skal læse op for familie og venner, så det er vigtigt, at du har mod på at dele dine tekster med andre. Jeg vil gøre alt for, at det bliver så trygt som muligt at gå på Forfatterskolen, og alle er velkomne. Både hvis du før har skrevet en helt masse eller bare drømmer om at komme igang. 

 

Lærke Malmbak, underviser

Lærke Malmbak debuterede i 2023 med sin første roman Vi legede gemmeleg med verden. Hun er uddannet i statskundskab og har i flere år fungeret som journalist, klumme- og signaturskribent ved Dagbladet Politiken. I dag målretter hun skrivningen den skønlitterære genre og arbejder i skriften med at udfolde problemstillinger om blandt andet familie, kvindeliv og klimakrise, fremfor som tidligere at kondensere temaerne ned i en klumme.

Du kan få fat i Lærke her: l.malmbak@gmail.com

 

Tid og sted for undervisning 23/24:

Hver mandag kl. 16–18.30 på Odsherreds Bibliotek i Asnæs.

Første gang: mandag den 11. september 2023.

 

Spørgsmål

Charlotte Weitze: charlotte.weitze@jubii.dk

Lærke Malmbak: l.malmbak@gmail.com

Tilmelding

Tilmelding via Ung i Odsherred her

 
Om Forfatterskolen for Unge
Midt- og Vestsjælland har i alt seks forfatterskoler for unge mellem 12 og 18 år. I Odsherred, Kalundborg, Roskilde, Ringsted, Holbæk og Slagelse/Korsør kan du blive undervist af professionelle forfattere hver uge.
Forfatterskolen for Unge er støttet af Statens Kunstfond og Kulturregion Midt- og Vestsjælland.
Forfatterskolen er opstået i et samarbejde mellem de otte kommuners biblioteker og kulturcentre og udspringer af regionens første forfatterskole i Odsherred. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte projektleder Anne-Marie Donslund på anmdo@odsherred.dk eller 61 15 36 76.